Hwacheon automatiska svarvceller till Witte Industrier

Hwacheon vertikalsvarv nummer 5 och 6 levereras snart till Witte Industrier.

Witte Industrier AB i Lidköping är ett familjeföretag som grundades 1960. Sedan år 2000 har företaget investerat kraftigt i automatiserade produktionsceller för att kunna konkurrera med lågkostnadsländer. De 50-talet anställda arbetar tre- och fyrskift vilket är nödvändigt för att utnyttja investeringarna så mycket som möjligt.

Witte klarar bearbetning av de flesta material, även om stål och gjutjärn är de vanligaste. Färdigbearbetade detaljer kan variera från några gram upp till 4 ton. Bland de större kunderna märks SKF, ESAB, Volvo Penta, ABB Robotics och Tema Ingenjörsfirma.

Nyligen installerades två automatiska svarvceller, vardera bestående av två Hwacheon vertikalsvarvar, VT-550R MC och VT-550L. Varje cell innehåller också en ABB-robot som betjänar svarvarna genom automatiska sidodörrar samt en DEA mätmaskin från Hexagon med automatisk feedback för verktygskompensering.

Under andra halvan av 2011 kommer en ny svarvcell för större komponenter att installeras. Denna blir Wittes 7:e robotcell och kommer att innehålla två Hwacheon vertikalsvarvar VT-950MC, en ABB-robot och en mätmaskin.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookie används.
Läs vår integritetspolicy & vår dataskyddspolicy