Historik

Artur Fransson

Artur Fransson lämnade Bohuslän 1936, 16 år ung, och med enkel biljett till Stockholm. Han arbetade med finmekanik hos AGA och LM Eriksson och utbildade sig till Ingenjör. Med 25 års verkstadspraktik började han sälja maskiner och startade “MAF” 1964. Den första agenturen var Harrison från England som var en ledande tillverkare av supportsvarvar. Efter hand utökades programmet till att även omfatta slipmaskiner och svarvar från dåvarande Jugoslavien, Östtyskland och Rumänien.Sonen Sven-Olof Fransson började i företaget i början av 1970-talet då han till en början kombinerade arbete med studier på Handelshögskolan.

Fram till slutet av 1970-talet sålde företaget bara manuella maskiner men det ändrades i början av 1980-talet då styrda maskiner från Japan och Taiwan började marknadsföras. Artur Fransson avled 1986 efter en längre tids sjukdom. Sven-Olof tog 1985 över som vd och under hans ledning fram till 2006 utvecklades företaget till vad det är idag.

Under 2000-talet började företaget även representera ledande maskintillverkare från Sydkorea. Hösten 2005 förvärvades SwedePower Machine Tools AB.

 

Sven-Olof Fransson

När Sven-Olof avled 2006 tog John Ericson över som vd. John anställdes 1996 som säljare och var bl.a. ansvarig för försäljning av formsprutmaskiner och prototypmaskiner.

Henrik Fransson (3:e generationen) är sedan 2006 försäljningschef, styrelseordförande och huvudägare. Henrik anställdes 2004 men har på olika sätt varit aktiv i företaget sedan barnsben.Affärsidén att “lyckas genom nöjda kunder som kommer tillbaka” har alltid varit vägledande.

En lång rad framgångsrika år har blivit resultatet. Genom att intjänade vinster har behållits i rörelsen har företaget utvecklats till branschens mest stabila företag. De 25 senaste åren har vi högsta möjliga kreditbetyg “AAA” från Bisnode (Soliditet / Dun & Bradstreet). Det innebär en stor trygghet för leverantörer, anställda och inte minst våra kunder.

Planslipmaskin för metallbearbetning

En planslipmaskin i verkstaden gör råa metallstycken till perfekt slipade delar. Dessa delar uppfyller industriens [...]

Kapmaskiner för metallbearbetning

Är du i behov av en pålitlig kapmaskin för metallbearbetning? Då är Cosen det perfekta [...]

Karusellsvarv, dess egenskaper och hur de används vid karusellsvarvning

Karusellsvarvning är en revolutionerande bearbetningsteknik som används inom många industrier för att skapa stora och [...]

Horisontella CNC-svarvar för precision och effektivitet i metallbearbetning

Vårt företag har varit verksamma i över 50 år, förbättrat metallindustrin i Sverige med CNC-svarvar. [...]

ELMIA VERKTYGSMASKINER 14-17 MAJ

Den 14-17 maj ställer vi ut på ELMIA VERKTYGSMASKINER i Jönköping.Vi kommer att visa 4 [...]

Förstärkning i vårt team

Vi är glada att meddela att vi har fått förstärkning i teamet. Patrik Bengtsson kommer [...]

Specialtidning med våra utvalda nyheter från EMO 2023

I samarbete med Aktuell Produktion har vi tagit fram en liten interaktiv specialtidning med våra [...]

Besök oss hos våra leverantörer under EMO i Hannover 18-23 september

Hall Monter Fabrikat Visar 3 A06 COSEN G300 – helautomatisk bandsåg med bygelfunktionG320 – helautomatisk [...]