TAKISAWA visar på EMO maskinnyheter inom multifunktion och för elbilskomponenter

Takisawa TMX-4000IIST

Flaggskeppsmodellen TMX-4000IIST har uppdaterats och har bl.a. ny design på skyddsplåtarna, mer operatörsvänlig manöverpanel med dubbla skärmar (19″ och 10.4″) och genomgående mer energieffektiv än tidigare (120->92.5kVA). Huvudspindeln är på 4000 rpm (26 kW), subspindeln 4000 rpm (22 kW) och B-axelspindeln är på 12000 rpm (22 kW, Capto C6 alt. HSK-T63). Verktygsmagasinet för B-axelspindeln har 40 platser och den nedre revolvern har 12 platser. Maximal svarvlängd är 1500 mm.

TM-serien har utökats med nyheten TM-3000YS, en multiaxelsvarv med dubbla spindlar och dubbla revolvrar med Y-axlar (+- 45 mm). Stångkapaciteten är 65 mm, max svarvlängd är 620 mm och max svarvdiameter 215 mm. Ett antal nya innovationer, i synnerhet för de drivna revolvrarna gör att man med denna maskin får kortare cykeltider, bl.a. genom kortare indexeringstider, snabbare axelförflyttningar, snabbare accelerationer och inbromsningar vid rigid tapping etc.

Nya TMS-2000 är en cnc-svarv som utvecklats för att tillverka detaljer för elbilar och hybridbilar, t.ex. motoraxlar, ingående axlar och växellådskomponenter. Utöver svarv- och fräsoperationer kan även splines och kilspår göras med hobbning och brotschning. Max svarvlängd är 625 mm, max svarvdia är 370 mm och stångkapaciteten i huvudspindeln är 65 mm.

Besök TAKISAWA i hall 17 monter B22.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookie används.
Läs vår integritetspolicy & vår dataskyddspolicy