NYHETER FRÅN HEDELIUS

Klicka här för att ladda ner HEDELIUS HEDline kundmagasin.

Den tyska maskintillverkaren Hedelius har under 2020 kunnat rulla ut flera intressanta nyheter. Kunder är välkomna att besöka dem och att se maskinerna i deras demo-center. Hedelius ger gärna kunderna en heltäckande visning anpassad till deras intresse och behov och det finns mycket att upptäcka.

Trots svårigheter orsakade av Coronavirus-pandemin kan Hedelius hålla sitt demo-center öppet för besökare. Att besöka Hedelius är nu mer givande än någonsin! Man kan till exempel se FORTE 50 singel 1120 och ACURA 50 live i drift. Båda maskinerna har varit fantastiska nya tillägg till vårt sortiment i år, och är särskilt anmärkningsvärt för deras kompakta dimensioner. Med dess generösa X-rörelse på 1120 mm erbjuder FORTE 50 singel 1120 stora bearbetningsmöjligheter. En stor fördel är verktygsmagasinet, som kan fås med antingen 55 eller 80 platser. Detta kan laddas medan maskinen arbetar vilket minskar inställningstiderna avsevärt.

Även för ACURA 50 har verktygsmagasinet utökats och även här kan du välja mellan 55 och 80 verktygsplatser. Mer om detta finns att läsa i artikeln på sidan 22 i HEDELIUS HEDline kundmagasin. En annan nykomling till demo-centret är TILTENTA 11-2600. Dess kombination av svängbar huvudspindel och ett långt maskinbord med integrerat NC-rundbord möjliggör blandad tillverkning med stora arbetsstycken och noggrann 5-axlig bearbetning.

Under 2021 kommer ytterligare intressanta nyheter i TILTENTA-serien. En riktig höjdpunkt kommer i början av året med lanseringen av nya TILTENTA 7-2000, vilken även kan ses i demo-centret. Den mångsidiga 5-axliga maskinen med svängbar huvudspindel och integrerad NC-rundbord imponerar särskilt när det gäller tillverkning av små serier och verktygskonstruktion. Den andra nykomlingen till gruppen är TILTENTA 11-3600 som introduceras senare detta år. Med sin stora X-, Y- och Z-axel och styva konstruktion kommer TILTENTA 11-3600 att sätta nya standarder. Det finns med andra ord massor av goda skäl att besöka Hedelius i Meppen under året.

Marathon P422 – Hedelius egenutvecklade multipalett-system sätter fart på din produktion
Den perfekta kombinationen:
a) Inställning av jobb samtidigt som maskinen arbetar (noll efterföljande inställningstid)
b) Fastspänning av arbetsstycken samtidigt som maskinen arbetar
c) Överbryggning av stilleståndstid med längre körtid från minnet
d) Körning av flera olika jobb tack vare längre körtid från minnet
e) Konsekvent Heidenhain-styrning med TNC640 på maskin, Heidenhain verktygsterminal för standby-magasin och Heidenhain-reglage för pallettväxlingen

Att optimera tillverkningsprocesser, inställnings- och fastspänningstiderna är alltmer i fokus för de som ansvarar för produktionen. Tidigare har stora verktygsmagasin och nollpunktssystem installerats hos många företag för att optimera inställningstiden. Med utvecklingen av MARATHON P422 multipalletsystem tar HEDELIUS nu nästa steg mot att ytterligare öka spindelns körtid på maskinen och därmed produktiviteten.

Vad vi på HEDELIUS har gjort med våra maskiner överför vi nu också till det automatiska palettsystemet. På HEDELIUS fokuserar vi på operatören. MARATHON har en rad tekniska detaljer. Lasthöjden upp till palettens överkant är 965 mm vilket förenklar inställningen för operatören. Den roterande inställningsstationen, som kommer som standard, och den pneumatiska låsningen av paletterna till inställningsstationen är särskilt utformad för att förenkla processer och säkerställa bättre fastspänning av arbetsstyckena. En frågesensor är integrerad i inställningsstationen och avgör om en palett redan finns där. Detta förhindrar risken för felaktig användning. Lastöppningen kan flyttas bakåt för att underlätta laddning med kran och inställningsstationen blir därmed helt fri.

Antal paletter: 22 st
Palettmått: 400 x 400 mm
Max vikt per palett: 150 kg
Max överföringsvikt: 170 kg
Interferenscirkeldiameter: 500 mm
Max. spännhöjd: 400 mm
Inställningsstation karakteristik: Roterbar som standard
Låsningssystem: Pneumatisk låsning
Pallväxlarstyrning: Heidenhain

Hedelius Marathon P422 palettsystem
Hedelius Tiltenta 11 2600
Hedelius Tiltenta 11 2600
Hedelius Acura 50 02
Hedelius Acura 50 02
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookie används.
Läs vår integritetspolicy & vår dataskyddspolicy