Vad vi skulle ha visat på ELMIA-mässan den 12-15 maj

Under ELMIA-mässan i Jönköping den 12-15 maj skulle MaskinFransson ha visat 7 maskiner. HEDELIUS ACURA 65, en 5-axlig fleroperationsmaskin som på kort tid har blivit mycket populär och har blivit HEDELIUS storsäljare. Maskinen går att få i tre olika storlekar och i en mängd olika utföranden. Utmärkande för ACURA-serien är mycket god ergonomi och stabilitet. Dessutom har maskinen goda möjligheter för laddning och urladdning, både framifrån och från sidan. Laddning med kran går även att göra utan begränsningar då hela taket över bearbetningsutrymmet följer med dörren när den öppnas. Vår ACURA 65 har Heidenhain TNC640 styrsystem, en spindel med 14000 rpm, 29 kW, Kinematics Opt, pappersfilter, elektrostatiskt utsugsfilter, spindelprob för mätning av arbetsstycke och laser för mätning av verktyg m.m. Efter sommaren kommer ACURA-maskinerna att kunna beställas med HEDELIUS egna palett-system MARATHON som har 22 palettplatser med 400×400 mm per palett. Helt unikt med denna lösning är att allt, även paletthanteringen, kommer att styras av maskinens styrsystem. Se mer via länken nedan: https://www.hedelius.de/en/automation/automation-pallets/marathon-p422/marathon.html ENSHU GE480HE, en horisontell fleroperationsmaskin som ger ultraprestanda med sitt stora rörelseområde, höga hastigheter och högavverkande spindel. Maskinen som har 500-palett, BT40 med dubbelkontakt imponerar med sin termiska stabilitet och tillförlitlighet. Dessutom kan den konfigureras för största flexibilitet i bearbetningen. Tekniska data i urval är t.ex. snabbtransport 90 m/min, acceleration 9.82 m/s2, max spindelvarvtal 15000 rpm, max spindeleffekt 37 kW, palettväxlingstid 7 s, verktygsväxlingstid 1.2 s, 60ATC. QUASER MV134E, en liten men stor nyhet när den Taiwanesiska premiumtillverkaren utvecklat en helt ny 3-axlig fleroperationsmaskin. Nytänkande har lett till en helt nykonstruerad maskin ännu kompaktare än sin föregångare men ändå med stort arbetsområde, bättre spånhantering, snabbare verktygsväxling, förenklad verktygshantering etc. Vår MV134E har bl.a. Fanuc 0iMF Plus med 15” skärm, kopplingsspindel, 4:e axelpaket och prob för verktygslängdsmätning. TSUGAMI B0326E-III, uppföljaren till TSUGAMI:s storsäljande längdsvarv B0326E-II, nu förstärkt med t.ex. kraftigare och ännu stabilare bädd, förlängt Z1-slag, starkare motorer för drivna enheter, ökad snabbtransport, termisk kompensering, oscillerande svarvning etc. Maskinen har en stångkapacitet på 32 mm och 6 styrda axlar plus C1- och C2-axel. TSUGAMI B0386E-III, en 6-axlig längsvarv med 38 mm stångkapacitet, konstruerad för att ta tuffa skär. MURATEC MT200G T2, en dubbelspindlig cnc-svarv med övre revolver med Y-axel och 15 drivna verktygsplatser och en nedre revolver med Y-axel och 12 drivna verktygsplatser och integrerad 3-axlig portalladdare och detaljmagasin för råämnen och färdiga detaljer. Max svarvlängd 770 mm, chuckstorlek 210 mm, max stångkapacitet är 65 mm. HWACHEON HI-TECH 230BL YSMC, en 10” cnc-svarv med Y-axel och subspindel. Max svarvdiameter är 400 mm, max svarvlängd 560 mm, stångkapacitet 81 mm. Maskinen är utrustad med bl.a. toolsetter för automatiskt verktygslängdsmätning, Tool Life Management Manual Guide dialogprogrammering.  Revolvern har mikroindexering och kan ha 24 möjliga positioner. En stor fördel med maskinens konstruktion är att man kan ha permanentriggade svarvbommar mot huvudspindeln även vid radiell svarvning nära chucken, utan risk för kollision med maskinens väggar. Dessutom var vår plan att visa en TSUGAMI M08SYE-II i ett automationsföretags monter där den skulle ha betjänats av en robotcell. Modellen M08SYE-II är en cnc-svarv som fler och fler kunder i Sverige har fastnat för, specifikationen med stångkapacitet på 65 mm, Y-axel och subspindel täcker in en stor del av behoven som finns för legotillverkande företag. Eftersom mässan inte blir av kommer vi att ställa i ordning maskinerna i vårt huvudkontor i Hölö. Där finns alltså i princip möjligheten att se maskinerna som vi skulle ha haft i vår monter, och även en del andra lagermaskiner som vi har hemma.
Tsugami B0326E-Ⅲ
Tsugami B0326E-Ⅲ
Tsugami B0386E-III
Tsugami B0386E-III
Muratec MT200G T3
Hwacheon Hi-TECH 230A LYSMC
Hwacheon Hi-TECH 230A LYSMC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookie används.
Läs vår integritetspolicy & vår dataskyddspolicy