Muratec MT200G T2 levererad till NVT i Norrköping

Norrköpings Verkstadstekniska AB (NVT) grundades 1991 av Leif Pettersson och en kompanjon, numera är Leifs son Mattias Pettersson VD företaget och han har tagit över kompanjonskapet tillsammans med sin far. Under årens lopp har kundernas behov alltid stått i centrum hos NVT. De investerar därför kontinuerligt för att leverera rätt kvalitet och för att ha marknadens bästa leveranssäkerhet. Företaget utför uppdragstillverkning i små och medelstora serier för verkstadsindustrin genom skärande bearbetning i fleroperationssvarvar och fleroperationsmaskiner och de utför även montering av färdiga system.

NVT vill peka leveranssäkerheten som en av sina främsta styrkor och de når idag 98% med ca 600 artiklar. Detta har de kunnat åstadkomma bl.a. genom en platt och effektiv organisation och med engagerade medarbetare som var och en tar eget ansvar och som kan reagera snabbt när det behövs.

Om investeringen i sin nya Muratec MT200G T2 berättar Mattias: ”När vi på NVT skulle modernisera vår maskinpark med en robot så tittade vi på många alternativ men valet utav leverantör föll på MaskinFransson. Dels så hade de en jättebra lösning i Muratec-maskinen med en integrerad robot för att inte förstöra en massa yta framför maskinen, men framför allt så är det deras goda kunskaper vad vi som kund behöver; snabb service och god kunskap om maskinen.”

”Nu när maskinen har kommit igång och producerat ett tag så ser vi vilken enormt stabil och snabb maskin det är. Vi är enormt nöjda med maskinen och väldigt tacksamma för hur smidig installationen och utbildningen på maskinen har varit.”, fortsätter Mattias.

Mattias sammanfattar affären och leveransen med följande ord: ”Tackar för god hjälp från början till slut. Det var inte sista affären som görs med MaskinFransson.”

Faktaruta MURATEC MT200G T2
 Styrsystem  Fanuc 30iB
 Svarvlängd  770 mm
 Stångdiameter  65 mm
 Max svarvdiameter  205 mm
 Verktygsplatser  15 på övre revolver, 12 på nedre
 Max effekt huvudspindel  15 kW
 Max effekt subspindel  15 kW
 Max effekt drivna verktyg  5.5 kW
 Snabbtransport X/Y/Z  24 / 36 / 12 m/min
 Y-axel rörelse  80 mm (+- 40) i båda revolvrarna
 Kylvätsketryck  10 bar
Muratec MT200G T2 MCY, en ny flexibel allt-i-ett produktionssvarv för stång och / eller kuts med dubbla spindlar med C-axlar, stångdiameter 65 mm, 2 revolvrar (1 övre med 15 verktygsplatser och en nedre med 12 verktygsplatser) med Y-axlar, drivna verktyg med 5.5 kW på alla positioner, Maskinen är utrustad med Muratecs egna 3-axliga portalladdare som kan hantera detaljer upp till 350 mm i längd och upp till 8 kg.

NVT: webbsida

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookie används.
Läs vår integritetspolicy & vår dataskyddspolicy