Trident TR56S med svängpalett kortar cykeltiderna hos Mora CNC Production AB

triden mora cnc maskin i en verkstad
Från vänster: Ingemar Dahlström, John Ericson och Bo Dahlström

Fräsdornsspecialisten AB köptes 1986 av Bo Dahlström och tillverkade inledningsvis fräsdornar och hållande verktyg. Genom åren har företaget växlat till att i huvudsak agera legotillverkare till Svensk industri. Ökad efterfrågan ledde till att företaget år 2000 flyttade in i nya större lokaler och verksamheten renodlades till att enbart bestå av moderna cnc-produktionsmaskiner.

Sedan en tid tillbaka driver sonen Ingemar Dahlström företaget även om Bo fortfarande jobbar kvar.

Ingemar har utvecklat företaget vidare och har även breddat verksamheten med tillverkning av exklusiva delar till bl.a. snöskotrar under varumärket BilletX. I samband med att Ingemar övertog ledningen startades även ett nytt bolag. Det nya bolaget heter Mora CNC Production AB som bättre beskriver dagens verksamhet. Under 2013 kommer Fräsdornsspecialisten AB att fusioneras med Mora CNC Production AB.

”Vi jobbar ständigt med att effektivisera vår verksamhet och att tillgodose våra kunders krav kvalitet, precision och leveranssäkerhet”, säger Ingemar. ”Vi erbjuder toppmodern och effektiv fleroperationsbearbetning inom CNC-svarvning och fräsning. Vi fixar allt från kapning och bearbetning till härdning och slutbearbetning i alla typer av material från 5-500mm”, fortsätter Ingemar.

Den senaste maskinen som har köpts in är en Trident TR-56S vertikal flerop med svängpalett. Maskinen, som helt nyligen har tagits i drift är mycket snabb och främst avsedd för BilletX-detaljerna, där nu cykel och ledtiderna kunnat kortas väsentligt.

”Vi har sedan tidigare 2st Quaser fleropar men valet föll den här gången Trident för dess mycket kompakta uppbyggnad, snabbhet och bättre lämplighet för lite lättare typer av bearbetning. Inte minst pris/prestanda gjorde valet enkelt. Jag tror aldrig tidigare vi fått mer teknik per krona”, avslutar Ingemar.

 

Faktaruta Trident TR56S
Styrsystem Mitsubishi M70B
Palettstorlek 600 x 425 mm x 2
Max bordsbelastning 200 kg x 2
Spindelkona BT40
Max spindelvarvtal 15000 rpm
Max effekt spindelmotor 11 kW
Spolning genom spindel 20 bar
Antal verktygsplatser 24 + 1
Nettovikt 5500 kg
Maskinen är dessutom utrustad med bäddspolning och automatisk dörr

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookie används.
Läs vår integritetspolicy & vår dataskyddspolicy