MaskinFransson har levererat en You Ji karusellsvarv till Pani Mekaniska AB!

Pani Mekaniska AB ägs och drivs av Niklas Johansson och Patrik Fredman i natursköna Lavad, mellan Lidköping och Grästorp. Företaget har inriktat sig mer och mer på grövre bearbetning och har under de senaste åren investerat i flera större moderna maskiner, effektiva verktyg och hjälpmedel. Maskinparken innehåller arborrverk, cnc-fleropar, karusell- och vanliga cnc-svarvar och kommer att utvecklas ytterligare framöver, i riktning mot ökande storlekar. Satsningen har varit lyckad och Pani har utvecklats mycket positivt de senaste åren, på ett par år har omsättningen ökat med över 60% och antalet anställda med 35%, idag har företaget 23 anställda.
”Vi är ett landsbygdsföretag med ambition att tillhöra de främsta i Sverige inom tyngre maskinbearbetning”, säger Niklas Johansson. ”Våra styrkor är flexibilitet, korta beslutsvägar, hög kvalitet, kompetent och trevlig personal, bra utrustning och nära samarbete med våra kunder”, fortsätter Niklas.
”När vi skulle investera i en stor karusellsvarv valde vi MaskinFransson som leverantör. Vi anser att en karusellsvarv från You Ji var mest maskin för pengarna och bemötandet från MaskinFransson har varit genomgående bra”, säger Niklas.

Maskinen, som blev färdiginstallerad i början av mars, är en You Ji VTL-3000ATC med Siemens 840D. Den har ett sving på 3500 mm, max svarvkapacitet 3400 mm och max bearbetningshöjd 1800 mm. Huvudmotorn är 84 kW med ZF-växellåda, max detaljvikt är 20 ton och maskinen väger 69 ton.
”Installationen har varit problemfri”, konstaterar Niklas.

You Ji är världens största tillverkare av karusellsvarvar och de har kapacitet att tillverka över 500 karusellsvarvar per år med bordsstorlekar från 800 mm upp till 6000 mm. Inom en snar framtid kommer de även att tillverka maskiner med bord upp till 8000 mm. You Ji tillverkar även stora horisontella svarvar och utöver detta har de även ett brett program av stora vertikala och horisontella fleroperationsmaskiner samt arborrverk.

 

Faktaruta You Ji VTL-3000ATC
 Max svingdiameter  Ø 3500 mm
 Bord  Ø 3000 mm
 Max svarvdiameter  Ø 3400 mm
 Max svarvhöjd  1800 mm
 Max bordslast  20 ton
 Max effekt huvudmotor  84 kW (ZF-växellåda)
 Antal verktygsplatser  16 ATC (12 BT50, 4 Capto)
 Styrsystem  Siemens 840D med CPU50
 Maskinens nettovikt  69 ton
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookie används.
Läs vår integritetspolicy & vår dataskyddspolicy