YOU JI karusellsvarv med palettväxlare hos Johnson Metall!

Johnson Metall AB har investerat i en stor karusellsvarv av märket You Ji från Maskin AB Fransson.

Johnson Metall, med huvudkontor i Örebro, är Nordens största tillverkare av glidlager, ämnesrör och formdetaljer i brons. De har över 300 anställda med tillverkande enheter i Sverige och Finland och säljbolag i Danmark och Norge. Med eget gjuteri och toppmodern maskinpark kan företaget erbjuda ett komplett sortiment med alltifrån standardgjutning och maskintillverkning till kostnadseffektiva helhetslösningar.

”Vi valde MAF som leverantör eftersom de kunde leverera det vi ville ha”, säger produktionsledare Magnus Egeskanz. ”Vi hade dessförinnan tittat på både nytt och begagnat och snart insett att enbart en ny maskin skulle uppfylla våra krav. Jämfört med andra aktörer var prisbilden gynnsam och leveranstiden var rimlig. Från början var tanken att maskinen skulle vara ett komplement till redan befintliga karusellsvarvar för att höja vår kapacitet. Efter hand konstaterades att det fanns behov och möjligheter till mer funktioner vilket kompletterades. Nu har maskinen installerats och vi kan konstatera att potentialen motsvarar våra förväntningar”, avslutar Magnus.

Maskinen, som nyligen har levererats och installerats är en You Ji VTL-1600ATC med dubbla rammar, dubbla verktygsväxlare, C-axel, drivna verktyg och palettväxlare. Den har ett sving på 2000 mm och 1800 mm svarvkapacitet. Huvudmotorn är 75kW med ZF-växellåda, max bordslast är 8 ton och maskinen väger ca 50 ton.

You Ji är världens största tillverkare av karusellsvarvar och de har kapacitet att tillverka över 500 karusellsvarvar per år med bordsstorlekar från 800 mm upp till 6000 mm. Inom en snar framtid kommer de även att tillverka maskiner med bord upp till 8000 mm. You Ji tillverkar dessutom stora horisontella svarvar och stora horisontella fleroperationsmaskiner med palettstorlekar upp till 2500×2500 mm.


Se en film från You Ji som presenterar maskinen

Faktaruta You Ji VTL-1600 2ATC + C + 2R + APC
 Max. svingdia.  Ø 2000 mm
 Bord  Ø 1600 mm
 Max. svarvdia.  Ø 1800 mm
 Max. svarvhöjd  1200 mm
 Max bordslast  8 ton
 Max effekt huvudmotor  75 kW (ZF-växellåda)
 Antal verktygsplatser  16ATC x 2
 Styrsystem  Fanuc

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookie används.
Läs vår integritetspolicy & vår dataskyddspolicy