Muratec MT200G T2 levererad till Hova Mekaniska

Hova Mekaniska Verkstad AB är sedan 1985 ett familjeföretag som idag sysselsätter sex personer. Företagets största kunder finns inom offshorebranschen och bilindustrin men även till andra blandade branscher som t.ex. jaktvapenleverantörer där de har tagit fram egna produkter för bl.a. ställbara kolvar.

”Våra styrkor är att med våra kompetenta medarbetare och en väl anpassad maskinpark kan bearbeta de flesta förekommande material, vi är flexibla och kan hålla korta leveranstider. I övrigt försöker vi ha en nära dialog med våra kunder, och om behov finns hjälper vi gärna till att ta fram prototyper”, säger Glenn Larsson, produktionschef och delägare Hova Mekaniska.

Det senaste tillskottet i maskinparken är en Muratec MT200G T2, en cnc-svarv med dubblar spindlar, övre och nedre revolver med drivna verktyg och Y-axel båda och en 3-axlig portalladdare. Maskinen är även utrustad med ett Iemca Kid 80 stångmagasin. Glenn nämner att uppgraderingen till en mer avancerad maskin är ett villkor för att kunna möta den växande konkurrensen. ”Man måste hela tiden utvecklas för att hänga med i svängarna och en maskin med både stångmagasin och portalladdare är helt rätt väg att ”, avslutar Glenn.

Hos Hova mekaniska har produktionen ökat de sista månaderna och den nya maskinen är redan belagd med jobb till bl.a. Parker Hannifin.

 Faktaruta MURATEC MT200G T2
 Styrsystem  Fanuc 30iB
 Svarvlängd  770 mm
 Stångdiameter  65 mm
 Max svarvdiameter  205 mm
 Verktygsplatser  15 på övre revolver, 12 på nedre
 Max effekt huvudspindel  15 kW
 Max effekt subspindel  15 kW
 Max effekt drivna verktyg  5.5 kW
 Snabbtransport X/Y/Z  24 / 36 / 12 m/min
 Y-axel rörelse  80 mm (+- 40) i båda revolvrarna
 Kylvätsketryck  10 bar

Muratec MT200G T2 MCY, en ny flexibel allt-i-ett produktionssvarv för stång och / eller kuts med dubbla spindlar med C-axlar, stångdiameter 65 mm, 2 revolvrar (1 övre med 15 verktygsplatser och en nedre med 12 verktygsplatser) med Y-axlar, drivna verktyg med 5.5 kW på alla positioner, Maskinen är utrustad med Muratecs egna 3-axliga portalladdare som kan hantera detaljer upp till 350 mm i längd och upp till 8 kg.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookie används.
Läs vår integritetspolicy & vår dataskyddspolicy