Sörby Järn & Metall hälsas välkomna som nya kunder

En Quaser MV184P är levererad, nummer två är på väg

Sörby Järn & Metall är ett anrikt företag som, liksom vi själva, i år firar 50 år som företag. Vid grundanden 1964 hette företaget Genberg & Fredriksson men redan året därpå Ursprungligen hette företaget köpte Bengt Fredriksson ut Genberg och bytte därefter namn till Sörby Järn & Metall AB. 1985 köpte sonen Mikael Fredriksson och svärsonen Mikael Ericson loss bolaget och driver det än i dag.

Från start utfördes arbeten åt Vattenfall och ASEA Atom både på egen verkstad samt kärnkraftsanlägg- ningarna, men när dessa började avvecklas så inriktade bolaget sig på övriga ASEA (idag ABB) och ugnsbolaget Tabo. Sedan dess och fram till idag har företaget knutit flera stora kunder till Sörby och den sammanlagda kompetensen och erfarenheten ökar för varje år.

Idag arbetar företaget mycket med helhetslösningar där de köper in vissa detaljer och tillverkar resterande delar själva, samt märker och packar för vidare transport direkt till kundernas anläggningar. Sin största kompetens har de inom tillverkning och renovering av detaljer till vattenkraftsgeneratorer och kremations- ugnar. Företaget är dock öppna för andra helt nya och spännande utmaningar inom ramen för bolagets verksamhet. Idag har företaget 14 anställda och omsätter cirka 24 miljoner kronor per år.

Vi på MaskinFransson är såklart glada att Sörby Järn & Metall AB har valt oss som leverantör och vi hoppas att detta är starten på ett långt och trevligt samarbete mellan våra företag. En första Quaser MV184P med Heidenhain iTNC530 finns redan installerad och i drift hos Sörby. Ytterligare en identisk maskin kommer att levereras om några månader.

Källa: www.sorbyjarn.se

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookie används.
Läs vår integritetspolicy & vår dataskyddspolicy