MaskinFransson och NC Service tar över Correanayak-agenturen

MaskinFransson och NC Service tar över agenturen för spanska Correanayak. MaskinFransson kommer att ta hand om maskinförsäljningen och NC Service kommer svara för installationer och service, även garantiservice.

Nicolás Correa S.A., som grundades 1947, gick 2006 ihop med Industrias Anayak och koncernmodern Nicolas Correa Group är idag en av de ledande Europeiska tillverkarna av portal- och bäddfräsmaskiner, både vad gäller storlek, utveckling. design och tillverkning. Med en arbetsstyrka på 386 personer och en omsättning på mer än 90 miljoner euro är företaget ledande när det gäller fräsningslösningar och kan svara upp mot många krävande uppgifter, så som formverktygstillverkning, tillverkning till flyg-, järnväg- och energiindustrin och andra mekaniska sektorer.

Nicolas Correa exporterar idag mer än 80% av produktionen till huvudsakligen andra länder i Europa och USA, Kanada, Kina etc. genom ett brett nät av återförsäljare som kan erbjuda direktkontakt med slutkunderna. Maskinerna marknadsförs idag under namnet Correanayak och tillverkas i tre fabriker, en i Itziar och två i Burgos. Förutom styrsystemen tillverkas allt i egen regi och företaget gör även verktygsväxlare och elskåp åt andra maskintillverkare.

Correanayak har varit aktiva i Sverige sedan mitten av 1970-talet och det har sålts ca 400 maskiner i Sverige. NC Service med Peter Jönsson, Mikael Jortby och Ippo Nokkos har erfarenhet av att installera och serva Correa-maskiner ända sedan mitten av 1970-talet.

Även vi på MaskinFransson har erfarenhet av att sälja Correa-maskiner framförallt under 1970- och 1980-talet. Den allra första Correa bäddfräsen i Sverige såldes faktiskt av oss till ett företag i Tyresö. “Därför tycker vi att det är extra roligt att vi nu får förtroendet att representera Correanayak, cirkeln är sluten.”, säger Henrik Fransson på MaskinFransson.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookie används.
Läs vår integritetspolicy & vår dataskyddspolicy