YOU JI karusellsvarv levererad till Recotech AB!

Recotech AB har investerat i en stor karusellsvarv av märket You Ji från Maskin AB Fransson.

Recotech AB, som bildades ur nedläggningen av Volvo Aero Support i Arboga, är ett helägt dotterbolag inom Telestate. Verksamhet består bl.a. av att tillverka och reparera detaljer till stationära gasturbiner där detaljerna är upp till 2500 mm i diameter. För att kontrollera detaljerna har Recotech en modern koordinatmaskin som klarar detaljer som är 2.5 x 3 m. Recotech har förutom maskinbearbetning även resurser för avancerad termisk sprutning, svetsning och vakuumlödning. Bland kunderna märks Siemens, SKF, Volvo Aero, Voith och Euromaint.

”Huvudanledningen till att det blev just en You Ji VTL-2000ATC+C är att det är en stadig och noggrann maskin med drivna verktyg för tillverkning av större gasturbindetaljer. Detta krav mötte You Ji väl i sin tekniska specifikation. Vi fick dessutom bra omdömen på maskinen från kollegor i branschen. Tack vare bra stöd och engagemang från Maskinfransson:s tekniker kom vi snabbt igång med vår produktion”, säger Rolf Öijerholm, platschef på Recotech.

Maskinen, som nyligen har levererats och installerats är en You Ji VTL-2000ATC+C med C-axel och drivna verktyg. Den har ett sving på 2500 mm och 2300 mm svarvkapacitet. Huvudmotorn är 75kW med ZF-växellåda, max bordslast är 10 ton och maskinen väger ca 46 ton.

You Ji är världens största tillverkare av karusellsvarvar och de har kapacitet att tillverka över 500 karusellsvarvar per år med bordsstorlekar från 800 mm upp till 6000 mm. Inom en snar framtid kommer de även att tillverka maskiner med bord upp till 8000 mm. You Ji tillverkar dessutom stora horisontella svarvar och stora horisontella fleroperationsmaskiner med palettstorlekar upp till 2500×2500 mm.

Faktaruta You Ji VTL-2000 ATC + C
 Max. svingdia.  Ø 2500 mm
 Bord  Ø 2000 mm
 Max. svarvdia.  Ø 2300 mm
 Max. svarvhöjd  1600 mm
 Max bordslast  10 ton
 Max effekt huvudmotor  75 kW (ZF-växellåda)
 Antal verktygsplatser  16ATC
 Styrsystem  Fanuc 18i
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookie används.
Läs vår integritetspolicy & vår dataskyddspolicy