Två Quaser och en Hwacheon till Josefs Finmekaniska!

Josefs Finmekaniska AB är ett välrenommerat verkstadsföretag med säte i Malmö.
Sedan Augusti 2006 ägs och drivs företaget av Lars Berglund via moderbolaget Sweden Invest AB.

Sedan några år tillbaka ingår i gruppen även BT-Lego AB i Dösjebro och helt nyligen förvärvades även LITEC Industri  AB i Lomma. ”Genom dessa uppköp har vi breddat vårt kunnande och kundkrets”, säger Lars Berglund. ”Vi Förfogar nu över 25 moderna CNC maskiner i 3 fabriker, vilket gör oss till en av Skånes största underleverantörer av skärande bearbetning”.

För en tid sedan investerade Josefs Finmekaniska i 3 nya maskiner. Två av dessa var fleroperationsmaskiner av märket Quaser med beteckningen MV154 respektive MV204. De har bordsrörelse på 1000×500 mm respektive 1200×700 mm och är utrustade med 4:e axel. Den tredje maskinen, en Hwacheon Cutex 240, är en  fleroperationssvarv med svarvkapacitet på diameter 380 mm utrustad med bl.a. drivna verktyg.

”Maskinerna är oerhört stabila”, säger Lars, och tillägger att ”investeringen har varit över förväntan.”

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookie används.
Läs vår integritetspolicy & vår dataskyddspolicy