MaskinFransson har nyligen levererat två stora portalfräsmaskiner till Eurosteel!

Eurosteel Nybro (tidigare Nybro Stålprodukter) ingår i Eurosteel gruppen, med  börsnoterade Hexagon som ägare, har investerat i två stora portalfräsmaskiner av märket Kao Ming från Maskin AB Fransson.

Eurosteel gruppen skapades 2005 och dess affärside´är att leverera stål och metallprodukter till kunder i norra Europa. Man erbjuder bearbetade plåtprodukter, gjutgods, smide, kapad stång samt verktygsstål.

I Nybro är man specialiserad på gasskärning, fräsning, slipning samt CNC-bearbetning av produkter i plåt. Man lagerför plåt från godstjocklek 8 mm upp till 310 mm och är ett av norden största plåtlager. Man är i dagsläget 115 anställda med en omsättning på 170 miljoner och hanterar 10000 ton plåt årligen.

Vi har lagt stor vikt vid att hålla hög kompetens på personalen säger platschef Jan Fjeldså. Produktionsflödet är en annan parameter vi lagt stor vikt vid för att kunna ha en bra kapacitet och flexibel produktion för både små och stora detaljer i så väl små som stora volymer. Att vi nu köpt in två nya portalfräsar är just för att kunna säkerhetsställa kapaciteten och hålla oss med modern produktionsutrustning.

Valet av Kao-Ming beror på att vi fick intrycket att det var en kraftig och stabil maskin vilket passar oss bra då vi har mycket tung bearbetning fortsätter Jan. Från början var vi lite tveksamma till ursprungslandet (Taiwan), men efter referensbesök i Sverige fick vi ett mycket positivt intryck från andra användare, och tyckte att den stod sig bra i jämförelse mot Europeiska alternativ. Innan Leverans var vi på fabriken för leveransgodkännande. Intrycket därifrån gjorde oss än mer positiva till maskinerna när vi såg vilken omsorg man la ner på maskinerna, och vi åkte därifrån utan att hitta en ända anmärkning på maskinerna.

Installationerna har gått bra och MaskinFranssons personal har gjort ett mycket professionellt intryck avslutar Jan.

Kao Ming har specialiserat sig på att tillverka portalfräsmaskiner och tillverkar maskiner för så väl höghastighetsbearbetning som tung avverkning. Rörelseområde upp till 6000 mm  X-rörelse samt 4000 mm Y-rörelse med både ISO 40/ISO50 kona erbjuds i programmet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookie används.
Läs vår integritetspolicy & vår dataskyddspolicy